Kezdődik...

2010.03.06. 12:14

2010...A választások éve...Megkezdődnek a hatalmi harcok kicsiny falunkban.

Vajon ki lesz a "Király", kinek sikerül a legjobban megalázni és bemocskolni

a mostani vezetést hogy aztán büszkén a helyére léphessen? Talán a

legjobb megoldás az lenne ha mindjárt kampánycsenddel kezdödne ez az

egész cirkusz. Az embereknek elegük van ebböl,nem érdekli őket és nem

kérnek belőle. Már elöre látom a cetliket,a szórólapokat,az újságokat amik

csakis arról szólnak hogy az előző vezetés mi mindent tett tönkre és milyen

korrupt becstelen gazember mindenki...Bezzeg az új feladatoknak,terveknek

se hírük se hamvuk,elvesznek ebbe a nagy gyalázkodásba.

Vajon mi lehet a háttérben...Megmondom...A "KASSZA" igen a falu kasszája

az amit meg szeretnének kaparintani.Ennek egyébként hangot is adnak egyre

többször és egyre dühödtebben.Ha üres a kincstár nem jó "Királynak" lenni.

Pedig akkor lehetne igazán megmutatni és bebizonyítani rátermettségüket.

Volt erre példa a környező falvakban,bele is buktak,el is adósodtak.

Lehet ez a sors vár ránk is,nem tudom...Nagyon nem szeretném ha így lenne.

Sokkal könnyebb a háttérben maradni és dumálni mint előlépni és tenni is

valamit hogy kicsit szebbé tegyük egymás életét.Velem vagy ellenem a

középutat nem is ismerik.

Kérdem én,kell ez nekünk?Kinek hiányzik mindez?Hiszem hogy az itt élő emberek

tulnyómó többségének egyáltalán nincs erre szüksége és nem is érdekli őket.

Ezt mi sem bizonyitja jobban mint a közmeghallgatáson való részvétel,úgy

gondolom ez önmagáért beszél.Ezt legalább nem lehet félremagyarázni.

 

Szentkútpuszta...Legföbb stratégiai pont,legalábbis páran úgy hiszik.

Négy évente valaki mindig megkeresi és visszaél az ott élő emberek bizalmával.

Négy évente valaki elhalmozza őket igéreteivel és fűt fát ígér.

Négy évente valaki mindig rászedi és becsapja szerencsétlen embereket.

Négy évente!Miért mindig négy évente jut eszükbe "szabadidőparkot" épiteni,

ünnepséget csinálni,útépitést igérni,feltüzelni az ott élő embereket...

És a közbenső három év...??? Akkor nincs rájuk szükség,nem kellenek...???

Kiváncsian várom,vajon idén mit fognak kapni cserébe a szavazatokért,mi lesz

az amivel ismét rá tudják majd szedni az ott élő naiv embereket.

 

Mindenkinek tiszta,becsületes és felelösségteljes szavazást kívánok...

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mexi.blog.hu/api/trackback/id/tr451813551

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fenyvesi Árpád 2010.03.07. 16:14:46

Mexi! Örülök, hogy felhívtad a figyelmünket a választásokra. Igaz a demokrácia részét képezi, nem kötelező a részvétel, de talán eljut lassan az emberek tudatáig, hogy ez az egyetlen intézményes lehetőség ami csak jelenleg 4 évente adatik meg ahhoz, hogy további életüket próbálják számukra megfelelő irányba terelgetni. Valóban jól látod, a mindenkori kormány, helyben az önkormányzat rendelkezik az anyagi javak elosztásával. Teheti ezt jól vagy rosszul, a dicséret és a szidás is az övék. Az a felelősség is a képviselőké amivel döntenek azokról a tartalékokról melyek az eddigi beruházások elmulasztásával képződtek. Bizony ők a felelősek az utolsó választási év kótyavetyéléseiért vagy a falu jövőjét előre tervező biztonságos gazdálkodásért. Jelenleg az út a kótyavetyélés irányában halad, még akkor is ha sok évtized után végre lesz játszóterünk, és meglesz a 4 évente közpénzből finanszírozott kampányolós falunap-népetetés, itatás. És ez nem az irigység hangja, hanem inkább sok szám ismerete egymás alatt Szemely költségvetésében. És igenis közzé kell tenni mindazok nevét akik megválasztott képviselőként döntöttek jelenünk és jövőnk sorsáról, tették ezt jól, tudatosan vagy tudatlanul rosszul. Mindazok akik megszavazták a jelenlegi költségvetést (Kovács Pál, Buják István, Miátovics Mihály, Bosnyák Mihály) igenis felelősek annak tartalmáért, ami véleményem és Kovács Pál általam ismert véleménye szerint is a következő: Ha és amennyiben elfogadják a Horvát Nemzetiségi Ház pályázatot a jelenlegi pénz kevés, hitelt kell felvenni – eladósodunk. Ha és amennyiben nem nyerünk HNH pályázatot ez a költségvetési terv rentábilis a jövő év gazdálkodása kb.felére esik vissza. További fejlesztésre nem lesz lehetőség. Szóval jól írtad a tét a „KASSZA” a falunk jövőjének kasszája mindegy bárki is lesz az aki diszponál felette.
Fenyvesi Árpád
Mindezek után engedd meg, hogy sajátosan olvassam írásodat:
2010...A választások éve...Megkezdődnek a hatalmi harcok kicsiny falunkban.
Vajon ki lesz a "Király", kinek sikerül a legjobban megalázni és bemocskolni a mostani „Királyt” hogy aztán büszkén a helyére léphessen?
Talán a legjobb megoldás az lenne, ha mindjárt kampánycsenddel kezdődne ez az egész cirkusz. Az embereknek elegük van ebből, a „Királyságból” nem érdekli őket és nem kérnek belőle. Már előre látom a cetliket, a szórólapokat, az újságokat amik csakis arról szólnak, hogy a jelenlegi vezetés mi mindent tett tönkre és milyen korrupt becstelen gazember mindenki...Bezzeg az új feladatoknak, terveknek hírük is van, hamvuk is lesz.
Igaz a jelenlegi képviselők többsége a szócsöveikkel egyetemben, elvesznek ebbe a nagy gyalázkodásba.
Vajon mi lehet a háttérben...Megmondom...A "KASSZA" igen a falu kasszája (a+ 28 millió) az amit meg szeretnének kaparintani, a ma még működő királyság kegyeltjei. Ennek egyébként hangot is adnak egyre többször és egyre dühödtebben.
Annyit azért tanultak, ha üres a kincstár nem jó "Királynak" lenni.
Pedig így lehet ám igazán megmutatni és bebizonyítani rátermettségünket. Ismerjük mind, dicső „Királyunk” válaszait: „ nincs rá pénz, gyerekek ez pályázat függő, a határidő értelemszerű. És az évek teltek, az okos, büszke képviselők meg szavaztak.
Volt erre példa a környező falvakban, bele is buktak, el is adósodtak.
Lehet ez a sors vár ránk is, nem tudom...Nagyon nem szeretném ha így lenne.
Sokkal könnyebb a háttérben maradni és dumálni mint előlépni és tenni is valamit hogy kicsit szebbé tegyük egymás életét.
Velem vagy ellenem. A középutat nem is ismerik ma még, de bízzunk az őszi változásban.
Még egyszer kérdem én, kell ez nekünk? Kinek hiányzik mindez? Hiszem, hogy az itt élő emberek túlnyomó többségének erre van szüksége és igen is érdekli őket.
Ezt mi sem bizonyítja jobban mint a közmeghallgatáson való részvétel, úgy gondolom ez önmagáért beszél. Ugyanis tavaly ciki lett volna megtartani, tavaly előtt 7 percig tartott, idén meg pénzosztással egybekötve, ( itt minden tisztelet annak aki megérdemelte, de sajna ők voltak kevesebben.) hátha nem lesz kérdező. Tévedtek! Kérdések voltak, a „Király és csapata döbbent értetlenséggel(KP. nem tudom, MM. nem válaszolok, BM.ez volt a legolcsóbb, BI. Ha valaki mondta volna mit akar kérdezni, hoztam volna a papírjaimat mert hogy mit szavaztam meg pár hete nem tudom …stb.) mutogattak a körjegyzőre válaszadás reményében.
Ezt legalább nem lehet félremagyarázni.
Szentkútpuszta...Legfőbb stratégiai pont, legalábbis páran úgy hiszik, és jól hiszik.
Lassan két évtizede „Királyságunk” visszaél az ott élő emberek bizalmával.
Négy évente valaki elhalmozza őket ígéreteivel és fűt fát ígér, de a befagyasztott uradalom eddig nem adott neki lehetőséget. Talán idén ősszel!
Négy évente valaki mindig hitet ad szerencsétlen embereknek, hogy van számukra is remény.
Négy évente! Miért mindig négy évente jut eszükbe? És a közbenső három év...??? Akkor nincs rájuk szükség, nem kellenek...???
Ma már tudom, hogy tévedtem.
Ez a valaki- valakik az ott élő emberekkel közösen építettek saját költségen „szabadidőparkot”, rendezvényeket szerveztek, hirdető táblát állítottak, virágosítottak, kérvényeket írtak és támogattak, közösen ünnepeltek, játszottak és gondolkodtak.
Kíváncsian várom, vajon idén mit fognak kapni cserébe a szavazatokért, mi lesz az amivel ismét rá tudják majd szedni az ott élő naiv embereket.
Talán azzal, hogy emberszámba veszik Őket! Talán a tenni akarás hitele! Talán az elégedetlenség ! Talán tudják, ha így marad minden, semmi esélyük.
Győzzön a jobbik!!!
Mindenkinek tiszta, becsületes és felelősségteljes szavazást kívánok...

Mexi · http://mexi.blog.hu/2009/03/20/szemly_mas_szemmel 2010.03.07. 18:37:52

@Fenyvesi Árpád: Idézet tőlem...

" Bezzeg az új feladatoknak,terveknek se hírük se hamvuk elvesznek ebbe a nagy gyalázkodásba."

Vakac 2010.03.08. 08:15:20

@Fenyvesi Árpád: Kótyavetyélés? Gondolom a legnagyobb tétel az út lenne, amit a jelen vezetés "elkótyavetyélt". Te meg is tetézted a ne fizessenek a gazdák kampánnyal. Gratulálok! Gondolom, mikor ezzel kapcsolatban házaltál nem dicsekedtél el azzal, hogy te is vágytál egy útra a kis állat temető felé. Az menyire szolgálta volna a köz javát? De te hittél benne, mert egy testületin feljelentéssel fenyegetted az önkormányzatot. Számomra többek között ezért is felháborító amit művelsz, műveltek. Mer magatok hibáit nem veszitek észre, másra meg ujjal mutogattok. Megmondom őszintén én nem kérek belőled.

Vakac 2010.03.09. 21:01:32

@Fenyvesi Árpád: Mért maratsz csendben? Gondolod annyira frappáns volt a kommented, hogy ebből kiderült az igazad? Számomra elég ködös. Az világos, ha így marad minden, semmi esélyük. Magabiztosság jellemző volt rád négy éve is, de csak üres maradt a Zellerék kocsmája. Annyira lokálpatrióta vagy, hogy ha szemelyben megválasztanának polgármesternek a szomszéd faluban ünnepelsz. Illetve ünnepelnél. Nehogy már az ünnepbe bele rondítsanak illetéktelen szemelyiek. A kormányzást meg Oldról végeznéd? Talán azét, hogy otthon érezd magad.

Vakac 2010.03.12. 15:09:25

@Fenyvesi Árpád: Ismét ünnep! Ezt szereted használni. Karácsonyi kunyerálás, és a Március 15. Szerintem mind kettőt gusztustalan önfényezés. Téged megelőzően senki nem kérte az Annamari adományát, neked volt pofád és kérted tőle. Szegény nem tud nemet mondani inkább elköltözik. Jobban járnánk, ha te szednéd a sátorfádat.
48-as megemlékezéssel kapcsolatban az számomra a sértő, hogy azon a helyszínen ahol ünnepeltek, ott vannak olyan holtaknak emlék állítva akik hasonlóan áskálódó emberek rosszindulatának estek áldozatul. Most rád, és hasonszőrű cimboráidra gondolok. Ebből kifolyólag amit csináltok az már provokáció.

O_verdose 2010.03.13. 14:17:37

@Vakac: Teljesen egyetértek veled!Borzasztóan elkeserít, hogy nem tudok annak örülni, és nem tudok büszke lenni arra, hogy kis településünkön is megemlékeznek a Nemzeti Ünnepünkről, mert ahogy vélekedsz, szerintem is gusztustalan önfényezés az egész.
Próbálok túllépni azon, hogy azok az emberek, akik ezt szervezik, áskálódó, feljelentgető, fenyegetőző alakok, akik tévedhetetlenül hiszik magukról, hogy csak az a jó amit ők csinálnak, csak sajnos már annyit ártottak ennek a közösségnek,hogy nagyon sokan nem tudunk elvonatkoztatni, és maradéktalanul örülni.

Mujkó 2010.03.16. 22:17:06

Vakac! Eddig is tudtuk, hogy szellemi toprongy vagy, de ahogy itt az észt igyekszel osztani az közröhej!
A március 15-i tetted jól tükrözi, hogy mekkora homály dúl benned! Inkább mosakodnál, mert mikor elmentél mellettem, majdnem elhánytam magam, olyan ápolatlan, és rossz szagú vagy! Ezen lehet segíteni! Tudásháttér nélküli okoskodás helyett mosakodni, kulturáltan tisztálkodni kellene... Sajnállak, nem bántani akarlak, csak figyelmeztetni! Talán Pali bácsitól kérhetnél pénzt szappanra! És ha arra gondolok, hogy volt olyan nőtársam aki téged magára engedett, hát nem irigylem!

Ramex 2010.03.19. 22:36:28

Március 15.: "Az 1848–49-es forradalom és szabadságharc Magyarország újkori történetének egyik meghatározó eseménye, a nemzeti identitás egyik alapköve. Társadalmi reformjaival a polgári átalakulás megindítója, önvédelmi harcával a nemzeti mitológia részévé vált. Szerves része volt az 1848-as európai forradalmi hullámnak, azok közül viszont lényegében egyedül jutott el sikeres katonai ellenállásig. Eredményességét mi sem mutatja jobban, hogy csak a cári Oroszország beavatkozásával lehetett legyőzni, amelynek soha ekkora hadserege addig nem járt még külföldön. Gyakorlatilag az 1848-49-es harc a magyar nemzet történetének leghíresebb háborús konfliktusa is."

És amiből csúfot űznek Szemelyben.: "Az első világháború (I. világháború, a II. világháború előtt egyszerűen csak „A nagy háború”) 1914-től 1918-ig tartott. Az összesen több mint 15 millió ember halálát okozó, négy éven át tartó öldöklő küzdelem a korabeli gyarmat- és érdekeltségrendszer újrafelosztásáért indult. Bár valamennyi résztvevő nemzet meg volt győződve arról, hogy gyors offenzívával legyőzheti ellenfeleit, s fél év alatt véget érhetnek a hadmozdulatok, a háború végül négy évnyi véres küzdelemmé terebélyesedett. Az Osztrák–Magyar Monarchia szétesett a háború végére, valamint a német területszerzés illúziója is szertefoszlott. A háborút lezáró békerendszer igazságtalanságai a II. világháború kitöréséhez vezettek."

A második világháború az emberiség történetének legnagyobb fegyveres konfliktusa volt. A legelterjedtebb álláspont szerint kezdetének az 1939. szeptember 1-i Lengyelország elleni német támadás tekinthető, és Japán kapitulációjával, 1945. szeptember 2-án ért véget. A háború Európában Németország feltétel nélküli megadásával, 1945. május 8-án fejeződött be.

"Az európai, ázsiai és afrikai földrészen vívott harcokban közel 70 nemzet vett részt, és ezekben több mint 62 millió civil és katona halt meg. A háború kitöréséhez nagyban hozzájárult az I. világháború után, a Párizs környéki békeszerződésekkel (versailles-i békeszerződés; trianoni békeszerződés; saint-germaini békeszerződés; sèvres-i békeszerződés) kialakított világpolitikai helyzet, a szövetséges hatalmak győzelme pedig a mintegy negyvenéves hidegháborút alapozta meg."

Ki is a szellemi toprongy...? Kikben is dúl a homály...?
A gyengébbek kedvéért,a Szemelyben felállított emlékmű az Elesett háborús hősök emlékének,valamint a politika áldozatainak tiszteleg.
Köze nincs a 48-as szabadságharchoz.

MUJKÓNAK: Az udvari bolond nem együgyű,teddide-teddoda fickó volt,mint ahogy azt a neve után gondolnánk,hanem nagyon is éles elméjű,bátor és jellemes férfi. Ami persze önre nem vonatkozik ezért is javasolnám a nick neve megváltoztatását...Előre is köszönöm.

anoním alkoholista 2010.03.20. 15:08:36

hát igen a bábos-féle brigád "munkájában" felesleges bármiféle értelmet keresni de legalább az idei ugri-bugriukon kaptak egy kis kóstolót abból ami jár nekik és azt meg ne próbálja bemesélni nekem egyikőjük se hogy ők olyan szépen fillérre pontosan elszámolnának a pénzel mint a kiscserkészek. maguknak akarják a zsetont nem a falunak akarnak jót. remélem nem fognak sokan rájuk szavazni .

Fenyvesi Árpád 2010.03.21. 21:52:50

Tisztelt Olvasó!

Nagyon röviden és ezen az oldalon másodszor és egyben utoljára szeretnék egy-két gondolatot megosztani Önökkel.

Előző írásommal, nem mexit, rexit, vacakot vagy bármelyik versenylovat kívántam meggyőzni vagy véleményének megváltoztatására rábírni. Nem is az anonim alkoholista néven pajzánkodó 17.éves Gyuszikát szerettem volna felvilágosítani, mert hála istennek neki még ott vannak általam is tisztelt szülei, kik ezt megtegyék helyettem.

Írásom Önöknek idetévedt olvasónak szólt, kik most ismerkednek, helyben környezetük sajátosságaival.
Sajnos önkormányzatunk – /amiről az emberek nem tudnak, nem kérdeznek/- politikájából fakadóan, a valós információáramlás igen csekély. Több költségvetéshez értő szakember és vállalkozó szerint utolsó ciklusában rugdalózó polgármesterünk, fényes csinnadratta mellet 2010-ben padlóra küldi a falut, és ehhez nyújtanak segédkezet, tudatosan vagy tudatlanul, előző írásomban nevesített képviselők. Magam is szeretném hinni, hogy nincs igazam! – de a napi események jogos aggodalmamat igazolják.
A hülyeség ideologizálása, a nyílt, alapot nem ismerő vádaskodás, uszítás, a tettlegességbe átcsapó félelemkeltés, a NEMZETI ÜNNEPÜNK létjogosultságának Szemelyben történő ünneplésének megkérdőjelezése, mind- mind Kovács Pál politikájának része és következménye.
Én csak gratulálni tudok a „dva” szerkesztőjének és kommentíróinak, márc. 15. én az általuk gerjesztett és megtartott „demokratikus” külön műsor / András magánszáma, kontra rendőrség/produkció, bizony nem volt kutya.

A történelmi ismereteink frissítése mellett, szívesen olvastuk volna azoknak a megemlékezéseknek a sorát, melyet önkormányzatunk tartott közköltségen, az elmúlt húsz évben. /Talán a Mikulás ünnep? Vagy nőnap? Elnézést ebben nem vagyok biztos, utána kell néznem!/

Tisztelt Olvasó!
Egyesületünk nevében, szeretném itt is mindazoknak megköszönni a részvételt, akik jelenlétükkel megtisztelték MÁRCIUS 15-én megtartott megemlékezésünket, a NEMZETI LOBOGÓNÁL.
Megköszönöm a munkáját a műsorban szereplőknek.
Megköszönöm a kitartását azoknak, kik a hideg szélben, kortól, nemtől, felekezettől, és nemzeti hovatartozástól függetlenül, úgy gondolták, ott a helyük, mert NEMZETI ÜNNEPÜNK mindannyiunk közös ünnepe.

Fenyvesi Árpád SZHE elnök

Sárosácz Márk Tibor 2010.03.22. 15:28:17

Fenyvesi Úr!!

Felemelő látni, hogy Ön “Mexi” blogján másodszor a saját nevét nem elrejtve fejti ki véleményét a leírtakról. Miközben olvastam az általam tisztelt blogolótól vett idézetekkel tarkított, terjedelmesre sikeredett zavaros okfejtését, próbáltam elvonatkoztatni attól, hogy én Önt ismerem. Ez persze nem sikerült. Legutóbbi személyes beszélgetésünk alkalmával röviden kifejtettem Önnek, hogy üdvözlöm kitartó, szenvedélyes tenniakarását Szemelyért. Arra is felhívtam a figyelmét, hogy a stílus, ahogyan ezt teszi, nekem - és rajtam kívül még sokaknak - nem tetszik. Ha ezt a stílust gazdag repertoárjából húzta elő, akkor szerintem nem választott okosan. Amennyiben nincsen másik stílusa, úgy Ön nem méltó arra, hogy községünk prominens személyévé váljon. Azonban tegye azt, amit tehetsége révén megtehet Szemelyért! Szervezzen biciklitúrákat, kakasfőzőversenyeket, toros estéket és érje el azt, hogy mindenki közülünk a Szemely Holnap Egyesület tagjává váljon. Ebben legyen türelmes és kitartó, és akkor elhiszem, hogy önzetlen és jó ember! Addig, amíg ezen munkálkodik, kérem hagyjon fel az Önnek ellentmondó vagy az Ön gondolataival nem azonosuló emberek feljelentésével és lejáratásával. Ehhez kívánok Önnek erőt, egészséget és sok sikert! Meglátja egy csapásra jobbra fordul az élete!

Sárosácz Márk Tibor

M_antaray 2010.03.22. 15:40:59

"...vádaskodás, uszítás és tettlegességbe átcsapó félelemkeltés." Elkeserítő, hogy olyan emberek dobálóznak ezekkel a szavakkal akik maguk is ilyen, vagy ehhez hasonló eszközökkel próbálják elérni céljukat.
Az még fájóbb számomra, hogy ha valaki nem ért velük egyet, akkor az rögtön a "Király" hű csatlósa lesz vagy még jobb, kikiáltják "szemely Rambo"-jának és egyből közellenséggé válik az illető. Mint a fent említett "anonim alkoholista néven pajzánkodó 17 éves Gyuszika" is.
Csak az a nagy probléma, hogy a 17éves Gyuszikába több ész szorult mint a téren ünneplő hazafiak nagy részébe ( ha már nemzetiségi kérdést csinálunk az ügyből... Utána lehet olvasni a "nagytesó" blogjában.)
Tisztelt Fenyvesi Árpád! Ezúton szeretném a Szemelyinfo "Dva" kommentezőinek nevében megköszönni a gratulációt az állítólagos "általunk gerjesztett és megtartott külön műsorért".
Joggal feltehetném a kérdést, hogy akkor ki vádaskodik és kinem...
Anonim Alkoholistának pedig üzenném, hogy jó rálátása van a dolgokra és teljes mértékben egy véleményen vagyok vele.

ZÉTA 2010.03.23. 08:46:36

@Ramex: A leírt történelmi tényekkel egyetértek, ezek vitathatatlanok, de jobb lenne a saját gondolatait olvasnom, és nem ezt az akadémikus kiselőadást, amit az írásos médiában bárki elolvashat, hiszen onnan származik. Becsülöm, hogy legalább egy részét idézőjelbe tette.
Tetszik ahogy ír, ahogy "ta-ní-ta-ni" akar, ahogy megmutatja milyen okos. Az is.
Még ha kommentjei nagy részét a médiából is építi fel, de Ön legalább olvas, tanul, és jó memóriája van. Azonban Szemelyben többnyire nem értelmiségiek laknak, hanem egyszerű munkásemberek, akik másképpen gondolkodnak mint Ön.
A Mujkóról írt véleményéhez is szeretnék hozzászólni, mert én őt személyesen ismerem. Ön téved! Nem Mujkóról,Mátyás király udvari bolondjáról, (valójában bölcséről!) származik a Nick név, hanem egy rajzfilmfiguráról, (Cujkó és Mujkó) ahol a Mujkó egy cserfes, nagyszájú, kotnyeles lány... Több esetben ismerünk ilyen névazonosságot nem? Például a világon több Andrea nevű fiú van mint lány, és a Mária nevet is viselheti férfi! (Gondoljon csak a -Diadalív árnyékában- írójára! E.Maria Remarque.
Azt mindenesetre én is hiszem,hogy Mujkó elvetette a sulykot, mert tapintatosabb lehetett volna, nem kell olyan nagyon szimatolni, még ha igaz is amit írt...
És mocskolódni sem kell, döntsenek a választások, annak eredményét pedig tartsuk tiszteletben.

ZÉTA 2010.03.23. 09:11:03

@Sárosácz Márk Tibor: Irigykedünk? vagy csak a rosszindulat, és a gyűlölet fröcsög Önből a szép, kedvesnek, kulturáltnak álcázott szavak mögött?
Ha Önt, és Fenyvesit egy közös mérlegre tennénk, és megmérettetnének, Önnek annyi esélye lenne győzni, mint vízilónak az epsoni derbyn...
Lebecsmérli a SZHE.rendezvényeket? Magát minősíti ezzel, hiszen a rendezvényeken a szemelyi polgárok nagy számmal jelennek meg, (pl. a farsangi bálon több mint százan!)Önnek talán fáj, ha a "pórnép" jól érzi magát, biciklizik, vagy kakast főz? Ejnye, ejnye, még besárgul az irigységtől...
Nade, egy rendezvény Önöknek is van: A Király borversenye! Jó ivászatot utána! Remélem egyszer úgy jár, mint ama nevezetes indiai herceg, aki ittasan lefeküdt egy ecetfa árnyékába és álmában megvilágosodva Buddhává vált!
De, jaj! Van Önnek ecetfája?

Ramex 2010.03.23. 09:23:13

@Fenyvesi Árpád: Ez egy gondosan,előre kitervelt koreográfia szerint történő provokáció volt...Semmi köze sem volt az önök ünnepéhez,ezt önnek kellene a legjobban tudnia.Ezt mi sem bizonyítja jobban mint Komor úr legújabb irománya.Ami megint csak Bosnyák András és a jelenlegi vezetés lejáratásáról szól és majdnem megfeledkezett maga az ünnepről és az ünneplőkről.Majd végül egy négysoros utóiratban azért sikerült említést tennie eme "csekélységről" is.

"Több költségvetéshez értő szakember és vállalkozó szerint utolsó ciklusában rugdalózó polgármesterünk, fényes csinnadratta mellet 2010-ben padlóra küldi a falut, és ehhez nyújtanak segédkezet, tudatosan vagy tudatlanul, előző írásomban nevesített képviselők."

Ön lenne a szakember vagy a vállalkozó...A vállalkozását sikeresen tönkretette és most ezt a falut is tönkre szeretné tenni mint szakértő...Köszönöm én nem kérek önből és a bandájából.Ha pedig mindenáron számon szeretne kérni valakit tegye ezt a jelenlegi egyik "nagy cimbijével" aki a mostani polgármester elődje volt...Lenne miről számot adnia ezt többen is így gondolják.

A Gyuszikáról meg csak annyit,ő egy 18-éves felnőtt fiatalember saját véleménnyel és gondolkodással még ha ez önöknek nem is tetszik...Mellesleg pedig ő is egy szavazó polgár.

Ramex 2010.03.23. 10:05:50

@ZÉTA: Igen ez történelem,ebbe még Fenyvesi Árpád sem tud belejavítani vagy átírni...Amúgy meg pont önöknek szántam, mivel önök nincsenek tisztában avval hogy hol és mit is ünnepelnek.Négy éve is voltak választások és annak az eredményét önök négy éve nem tartják tiszteletben.És mocskolódni sem kell,ebben egyet értünk csak abban nem hogy ezt miért ide írja és miért nem a Donki művész úrnak.Ha esetleg mégis úgy gondolja hogy a mocskolódás itt folyik és nem odaát akkor önnél is komoly gondok vannak.

"Akinek ráadásul szerencséje is van, mert volt egy szentkútról átjött ember aki megakadályozta, hogy a megtámadott rendőrök más lehetőségük nem maradván lőfegyvert használjanak!" Ezt öntől idéztem odaátról,remélem ezt ön sem gondolja komolyan.Remélem nem csinál mártírt egy részeges bukott rendőrből aki az életben semmit sem ért el csak is azért mert az önök oldalára állt.Ez az eset több kérdést is felvet amit nem itt szeretnék tisztázni és vitatkozni miatta...Majd a megfelelő helyen döntés fog születni és ha esetleg nem akasztással vagy felnégyeléssel fog végződni,akkor önök úgy sem fogják elismerni...

Ami pedig Mujkót illeti,ön ezek szerint jól ismeri ha ennyire pontosan tudja hogy honnan is választotta a nevét...Ha valóban egy cserfes,nagyszájú,kotnyeles lány akkor tartsa meg nyugodtan...

ZÉTA 2010.03.23. 20:36:33

@Ramex: Ejnye, ejnye, csak nem értette meg rendesen amit írtam, ha ezt vette ki belőle amit itt olvashatok Öntől!
Látom gyalázkodásban, és rágalmazásban komoly tehetsége van! Még hogy én mártírt csinálok bárkiből! Ugyan Ramex! Az igazság nem fájhat ennyire! Látom már újabb célpontot talált, most már részeges, bukott rendőre is van? Nos, én az illetőt történetesen nagyon jól ismerem, pontosan 15 éve! ÉS EZ IDŐ ALATT MÉG SOHA NEM LÁTTA SENKI RÉSZEGEN!Csak üdítőt iszik! Nevetik is..
Rendőr úgy tudom valóban volt, de már 30 éve! Honnan vesz Ön agyába ilyen baromságot amit ír? A bukott jelzővel is vigyáznék, egyáltalában mi a fenének kell ilyen gyűlölködőnek lennie, a tények ismerete nélkül, csak találomra pufogtatva? A másik megjegyzésére azt írhatom, Mujkót ismerem, de Ön is. Nekem is furcsa volt a férfi név, mert csak az udvari bolond Mujkóról tudtam.
Megis kérdeztem tőle, mi ez a Nick név?
Akkor tudtam meg a rajzfilmes csajt...
Tehát amit ez ügyben írt nekem azért is szégyellheti magát. Az ártatlanul részegeskedéssel, és egyebekkel megvádolttal félórája beszéltem telefonon. 1983-ban szerelt le a hivatásos rendőri állományból, ezután 50 éves koráig rendőr tartalékos volt.Ekkor lett csak obsitos. Ez tény! Ember! Mikor volt 1983? ÉRTJÜK? Én békén hagynám az Ön helyében, ezt emberbaráti szeretetből mondom...
Úgy látom ez a Dva rágalmazásra és mocskolódásra épül, tisztelet a kivételnek a néhány nem olyan lelkületű kommentnek, kommentezőnek! Én nem is írok ide többet, csak a DONKI blogja marad... Ramex! Elszégyellhetné magát...
Nem igaz, hogy csak ennyi esze van, én sokkal többet hittem az Ön tudásáról...

Vakac 2010.03.24. 05:51:40

Emberek! Lehet, én homály vagyok, és én nem értem mért itt van a helye az ünneplésnek. Persze az már nem érdekes, számomra ez hol sértő. Mondjuk ehhez nem kell egyetem. Nyilván az ilyen akció mit csináltam ennek hangot adva nem szerencsés, mert olyan embereket is megbántottam vele akiket nem szerettem volna.(az akció nem volt tervezett) Tőlük ez úton is bocsánatot kérek. Első sorban az Imre bácsitól. Ha lesz alkalmam megteszem személy is. Be nem zörgetek ezért hozzájuk nehogy félre értsék. Mert az "idős hölgytől" ne fogok.

Ramex 2010.03.24. 08:37:28

@ZÉTA: Nagyon a szívére vette ezt az "alkoholista bukott rendőrt" csak nem ön az álnéven,már már azt hinné az ember...Hiszen az írásom többi része felett könnyedén átsiklott és nekiállt fenyegetőzni emberbaráti szeretetből.És magyarázkodni.Vagy csak arra hivatott hogy önnek kell Zéta néven megvédenie Fenyvesit és Mujkót.
Önt nem sértegettem nem értem ön miért sérteget engem...Önök azok akik képtelenek elfogadni mások véleményét,csak meg kell nézni a kommenteket itt is ott is ha valaki nem az önök szája íze szerint ír egyből eligazítják és nekiállnak sértegetni.Nem hinném hogy önnek kellene reagálni minden kommentező írására és úgy ahogy ön teszi.Ha valaki szégyellheti magát az pont ön lenne.És jobb is ha csak a Donki oldalán kommentezik mert oda való és ugyan azt a stílust képviseli...Ott tombol a demokrácia,ezért is vannak letiltva olyan emberek akik nem a Donki úr mellett teszik le a voksukat.
A Dva a rágalmazásra és mocskolódásra épül írta ön...Ha ezt komolyan is gondolja akkor önnél vannak gondok méghozzá nem csekélyek...Jó tábort választott magának...Oda való.

ZÉTA 2010.03.24. 09:41:26

@Ramex: Ez első kérdése marhaság, kár, hogy csak ennyi jutott eszébe, és nem az,hogy esetleg csak nem bírom elviselni, hogy Ön rágalmaz valakit, akit jól ismerek!(És becsülök)Néhány dologban azonban igaza van, bizony nem erre az oldalra való vagyok! Abban is igaza van, hogy kik mellett teszem le a voksomat. Szerencsére választhatok!
És azt is elismerem, hogy a másik oldalhoz tartozom gondolkodásomban.
Nem tudom, Uraságod és egyes barátai le vannak-e tiltva a Szemely Infóban való kommentezésről. Ha igen, bizonyára az lehet az ok, ami itt nekem is szemet szúrt: A modortalan gyalázkodó stílus, sőt egyes kommentezők nyílt fenyegetőzése. Ez megengedhetetlen. Tehát szerintem nem letiltás van, hanem csak MODERÁLÁS. Mert azért egy elfogadható színvonalat el kell érni, ez azt hiszem belátható.
Tehát megfogadom tanácsát,(hiszen magam is úgy döntöttem), hogy jobban teszem,hogyha ha úri kedvem támad kommentezni akkor azt a "Donki" oldalán teszem. Sajnálom, hogy egyáltalán írtam ide, hibát követtem el elismerem! Többet, jobbat feltételeztem a valóságnál. Már látom, hogy Önt is kezdetben túlértékeltem, az igazság az, hogy csak a szavaimat kiforgatni, és kukacoskodni tud, abban leli örömét! És a feltételezései! Csak ennyi telik?
Utoljára csupán annyit: Én nem fenyegetőzök, itt sem tettem, az erőszak mindig távol állt tőlem, pacifista vagyok! Én csak próbáltam egy jó tanácsot adni Önnek, és valóban jóindulatúan. Mert gyakran elveti a sulykot kedves Ramex, pedig vigyázni kellene, egy okos ember csak feszegeti a határokat de, sosem lépi át! További jó mocskolódást kívánok! Választ nem várok, mert az ellentét antagonisztikus közöttünk! (Az idegen szavak szótárából lefordíthatja...)
Na tessék! Már megfertőződtem e rövid, a Dvan töltött időm alatt. Már én is fölényeskedek, nagyképűsködök, és kezdek rosszindulatúvá válni! Még hogy megnézheti a szótárban mit jelent az antagonisztikus....hát elszégyelltem most magam... Elnézést kérek, Mea Culpa, Mea Maxima Culpa! Nem kell a szótárban megnéznie, megmondom: KIBÉKÍTHETETLEN! Tehát megyek ahová való vagyok! Milyen igaz! Köszönöm!

Ramex 2010.03.24. 13:31:39

@ZÉTA: Igen ön fölényes,nagyképű és rosszindulatú és nem itt fertőződött meg ön sajnos alapból ilyen...Másokat sérteget miközben kikéri magának ha az ön "barátait" sértegetik mert ugye én önt nem sértegettem ön viszont engem igen méghozzá anélkül hogy ismerne engem,pedig csak a véleményünk más amit ön képtelen elfogadni...Tehát nyugodtan mennyen ahová való ott biztosan megértik önt...Ilyen emberekre van szükségük,talán egyszer még büszkék is lesznek önre...

M_antaray 2010.04.09. 19:04:24

Találtam egy igen érdekes cikket, gondoltam bemásolom ide (a "nagytesó" figyelmébe ajánlottam volna leginkább, de valószínüleg onnan egyből törölve lenne):

"Trolloknak nevezzük az internetes közösségben azokat a fórumrombolókat, akik sértő, kihívó hozzászólásokkal igyekeznek provokálni fórumozó társaikat, kommenteiket mintegy csaliként használva arra, hogy hálójukba áldozatokat szerezzenek. Jellemzően abban lelik örömüket, ha a közösség tagjai között viszályt szíthatnak, ha véget nem érő veszekedéseikhez partnert találnak. Ezen konfrontálódások vége az esetek többségében személyeskedésbe, sértegetésbe fullad.

Többnyire hímnemű egyedekről beszélünk, melyeknek több altípusa is ismert, ám sok közös jellemzővel bírnak. Ezek szerint egy átlagos troll igyekszik a művelt, tájékozott, intelligens ember benyomását kelteni, a higgadt szkeptikus képét adja, aki nem rejtegeti valójában megfoghatatlan véleményét. Minden adandó alkalommal elméletinek tűnő vitát szít, ám ennek valódi célja nem más, mint a bomlasztás. Eszköztárában egyaránt szerepel az inzultálás és az inzultálás kierőszakolása, ilyenkor azonnal moderátorért kiált. MESTERE A MÁSOK ÁLTAL HASZNÁLT SZAVAK ÚJRAFELHASZNÁLÁSÁNAK, S AZOK MÁS ÉRTELEMMEL VALÓ BEBURKOLÁSÁNAK (!!!). Olykor butának tetteti magát, ám ezt is okkal teszi, hisz sokan bedőlnek ennek, s máris nyerő helyzetben van, hisz a troll valójában nem ostoba, bár él az a nézőpont is, miszerint a troll a legkorlátoltabb lények egyike. Többnyire olyan oldalakat vesz célba, ahol nem találkozik moderálással, s ahol szélsőséges indulatokat kiváltó témák is megjelennek - a szélsőséges indulatok generálását azonban többnyire ő váltja ki.

Legtöbb esetben olyan témákhoz szól hozzá, amikkel szemben szkeptikus, s a véleményütköztetések során igyekszik vitapartnereit teljes idiótáknak feltüntetni. Bizarr játéka tökéletes színterének tekinti az internetet és annak minden interaktív felületét. Társait nem érző emberi lényeknek tekinti, hanem digitális absztrakcióknak, így a legkevésbé sem foglalkozik az általa okozott indulatokkal, fájdalmakkal, sérelmekkel sőt, minél nagyobbat ütnek fegyverei, annál sikeresebbnek érzi magát. Érzelmi húrokat az ő irányába is felesleges pengetni, sosem lesz lelkiismeret-furdalása, sosem tanúsít megbánást, sosem visszakozik, sosem bán meg semmit. Sokak szerint a trollok valójában végtelenül magányos, szociálisan sikertelen, kisebbségi komplexussal küzdő emberek, akik a világháló közösségi terein véghezvitt izmozással próbálják elhitetni magukkal, hogy hatalmuk van. (És ha a többi user belemegy a játékba, átmenetileg lesz is neki, hisz átvitt értelemben uralni kezdi mások gondolatait.)"

Vojnik 2010.05.02. 12:13:41

Odaát csak barmok vannak.

Vakac 2010.07.01. 05:50:22

@Mujkó: Mosakodjál, ha tudsz. Vagy kérjél vízre pénzt az Árpi bácsitól. De lehet a ZÉTÁNAK szívesebben adnak. Mindegy, úgy is egyforma szagotok van. (Én nem sajnállak)

Vakac 2010.10.02. 13:36:15

Innen üzenem a bábosnak, nekem vannak barátaim, és a Karácsonynak is. Neked viszont nincs egy sem. Vajon mért? Én sejtem, sőt tudom. A hangfelvételeidre meg büszke lehetsz. Ilyen emberekkel lehet barátságban élni akik diktafonnal járnak, hogy ezzel hátha árthat majd közösség egy, vagy több tagjának. Gratulálok. Ilyenek vagytok ti.

baltásherri 2010.10.06. 20:47:50

én is innen üzenem a komornak azt hogy az igazságot nem lehet elrejteni hiába törölte a másik oldalon a kommenteimet!

baltásherri 2010.10.06. 20:49:52

jaj jaj laci aszittem ennél több eszed van de biztos a szerelem elvakított csak az a baj hogy buzi vagy

buzikomor 2010.10.06. 20:59:05

Komor László hirtelen felindulásból elkövetett komment eltávolításai továbbra is bizonyítják a szörnyű tényt miszerint homoszexuális.

Be...Vándorló 2010.10.07. 16:41:29

Az igazság fáj odaát...És még a demokrácia is előnyöket élvez.Volt egy két infóm amit gondoltam megosztok Szemely polgáraival,azért írtam a túlsó oldalra mert pont a Donkitol olvastam hogy az ő blogja nem a dicséretekröl szól.Nagyon úgy tűnik,nem mindegy kit dicsérünk és kit szidunk odaát.

Esetleg közkivánatra leírom ide is,kár hogy nem mentettem el.Dehát ezek a tények éppen ezért bármikor meg lehet ismételni őket.
süti beállítások módosítása